
Pizza med Burrata
4h
Moyen
6 människor
Ingredienser
Topping:
1 pizza:
Pizzadeg:
- 300g mjöl
- 150ml vatten
- 10g jäst
- 2 tsk salt
- 1 nypa socker
- Extra virgin olivolja
Topping:
- 8 körsbärstomater
- 2 Burrata (á120 g)
- Ruccola
- Salt
- Oregano
- Extra virgin olivolja
Börja med degen:
- Häll mjölet i en stor skål, och gör ett hål i mitten där du häller i jäst, socker och varmt vatten, och lös upp jästen innan du arbetar in mjölet
- Börja knåda tills du har en jämn smet och tillsätt olja och salt
- Fortsätt knåda tills du har en smidig och elastisk deg
- Häll på lite mjöl på toppen, och låt den jäsa på ett varmt, dragfritt ställe i ca två timmar
Laga pizza:
- Placera sen degen på ett mjölat bord, och baka ut den till önskad tjocklek
- Häll olja på ett bakplåtspapper och lägg pizzan på, förgrädda den i ugnen i 200 grader i minst 20 minuter eller tills ytan blir gyllenbrun
- Ta ur ugnen och servera varm
- Toppa med ruccola, tomater och Burrata i mitten av pizzan, strö över oregano, salt och olja