huvudrätter

Recept

Agnolotti fylld med Burrata

2h Moyen 2 människor
Ingredienser

Agnolotti

  • 200 g pastadeg, ½ cm tunn
  • 2 Burrata (á120 g)
  • 30 g parmesan, riven
  • Färskriven muskotnöt
  • Salt och nymalen peppar
  • 1 äggula

Sås

  • 20 ml extra virgin olivolja
  • 2 hackad vitlöksklyfta
  • Oregano
  • Persilja, hackad

  • Chili flakes
  • 60 g svarta oliver
  • 200 g tomater, skalade, urkärnade och hackade
  • 100 g skivade champinjoner
  • Salt och nymalen peppar

Garnering

  • färsk basilika

Agnolotti är en typisk rätt från Piemonte och är känd och uppskattad inte bara i Italien, utan även utomlands för sin smak och enkelhet.

Agnolotti är ofta fylld med kött eller grönsaker, men i detta fall är pastakuddarna fyllda med krämig Burrata för variation

Beredning
  1. Dela Burrata på en tallrik, mixa med parmesan och muskot, salt och peppar
  2. Dela pastan i runda cirklar, ca 5 cm i diameter
  3. Lägg en liten klick Burratablandning i mitten, pensla med uppvispad äggula runt kanterna. Vik över ena kanten och tryck ihop kanten
  4. Koka upp vatten i en stor kastrull, och koka pastan tills den är klar
  5. Lägg olivolja, vitlök, oregano, persilja och chili i en panna och stek på låg värme, rör om hela tiden. Lägg i oliver, tomater och svamp
  6. Häll i den färdiga pastan i såsen, garnera med basilika och servera rykande het
Tillbaka till listan