Agnolotti fylld med Burrata
2h
Moyen
2 människor
Ingredienser
Agnolotti
- 200 g pastadeg, ½ cm tunn
- 2 Burrata (á120 g)
- 30 g parmesan, riven
- Färskriven muskotnöt
- Salt och nymalen peppar
- 1 äggula
Sås
- 20 ml extra virgin olivolja
- 2 hackad vitlöksklyfta
- Oregano
- Persilja, hackad
- Chili flakes
- 60 g svarta oliver
- 200 g tomater, skalade, urkärnade och hackade
- 100 g skivade champinjoner
- Salt och nymalen peppar
Garnering
- färsk basilika
Agnolotti är en typisk rätt från Piemonte och är känd och uppskattad inte bara i Italien, utan även utomlands för sin smak och enkelhet.
Agnolotti är ofta fylld med kött eller grönsaker, men i detta fall är pastakuddarna fyllda med krämig Burrata för variation
- Dela Burrata på en tallrik, mixa med parmesan och muskot, salt och peppar
- Dela pastan i runda cirklar, ca 5 cm i diameter
- Lägg en liten klick Burratablandning i mitten, pensla med uppvispad äggula runt kanterna. Vik över ena kanten och tryck ihop kanten
- Koka upp vatten i en stor kastrull, och koka pastan tills den är klar
- Lägg olivolja, vitlök, oregano, persilja och chili i en panna och stek på låg värme, rör om hela tiden. Lägg i oliver, tomater och svamp
- Häll i den färdiga pastan i såsen, garnera med basilika och servera rykande het