Mozzarella

Mozzarellan är en färsk vit ostmassa med en mjuk och något syrlig smak. Den behålls i sin vassle för att skydda alla dess kvaliteter. Ursprungligen tillverkad av buffelmjölk, men idag är 90% produktionen tillverkad av komjölk. Namnet ”mozzarella” kommer från verbet ”mozzare” vilket betyder skära ostmassan manuellt mellan pekfingret och tummen för att ge osten dess storlek och form. I Italien är mozzarella den mest konsumerade osten, både som kall och varm. Osten används i en mängd olika sallader, så som Caprese (mozzarella, tomater, basilika, olivolja, salt och peppar) eller att garnera pizzan.

mozzarella ekologisk

Påse 125g

Tillverkad av mjölk från ekologiska gårdar. Vår ekologiska mozzarella 125g, som är en klassisk storlek, behåller alla dess kvaliteter när den bevaras tillsammans med saltlake i påsen.

mozzarella

Rulle 1kg

Mozzarella 1kg rulle är speciellt framtagen för att enkelt skära och få fram skivor i normal storlek.

mozzarella

Filé 1kg

Speciellt framtagen för att skäras i snygga skivor som behåller sin rektangulära form.

mozzarella mini 5g

Burk 1kg

5g mozzarella-bollar i saltlösning förpackade i en praktiskt återförslutningsbar burk. Denna praktiska burk möjliggör en optimal hållbarhetslösning. Mozzarellans storlek är perfekta för dina sallader.

mozzarella mini 8g

Burk 1kg

8g mozzarella-bollar i saltlösning förpackade i en praktiskt återförslutningsbar burk. Denna praktiska burk möjliggör en optimal hållbarhetslösning. Mozzarellans storlek är perfekta för dina sallader och förrätter.

mozzarella mini 8g

Burk 500g

8g mozzarella-bollar i saltlösning förpackade i en praktiskt återförslutningsbar burk. Denna praktiska burk möjliggör en optimal hållbarhetslösning. Mozzarellans storlek är perfekta för dina sallader och förrätter.

mozzarella mini 2g

Burk 150g

2g mozzarella-bollar i saltlösning förpackade i en praktiskt återförslutningsbar burk. Denna praktiska burk möjliggör en optimal hållbarhetslösning.

mozzarella

Påse 125g

Mozzarella i storleken 125g bevaras tillsammans med saltlake i påsen för att behålla dess kvaliteter.