Gorgonzola SUB logo

Gorgonzola föddes år 879 i grottor i regionerna Lombardy och Piedmont, som ligger i norra Italien. Certifierade med SUB sedan 1996. Osten lagras mellan 2-3 månader, där dess karaktäristiska mögelsporer har utvecklats för att ge produkten ryktet som en traditionell ost till att bli världsberömd. Gorgonzola, en oundviklig ost ur den italienska gastronomin, kan användas på flera sätt: på en ostbricka tillsammans med valnötter, päron och fikon. Men också till matlagning av varmrätter.

Gorgonzola SUB & Mascarpone

Portionsförpackning 1,2kg

En mix av gorgonzola och mascarpone har blivit en specialitet. Dess rektangulära form passar bra för bitning.

Gorgonzola SUB

6kg

Delikat och mjuk, med krämig konsistens som gör osten bredbar. Är även en idealisk ingrediens till sås då den har goda smältegenskaper.

Gorgonzola SUB

Portionsförpackning 200g

Portionsförpackad ”skiva” av Gorgonzola. Dess presentation i förpackningen gör att den passar utmärkt för ostbrickan.

Gorgonzola SUB

Portionsförpackning 750g

Delikat och mjuk, med krämig konsistens som gör osten bredbar. Är även en idealisk ingrediens till sås då den har goda smältegenskaper.

Gorgonzola SUB

Portionsförpackning 1,5kg

Dess fasta textur är idealisk för bitning. Till exempel som kuber i en sallad.

Gorgonzola SUB

Portionsförpackning 1,5kg

Dess fasta textur är idealisk för bitning. Till exempel som kuber i en sallad.