huvudrätter

Recept

Pizza med Burrata

4h Moyen 6 människor
Ingredienser

1 pizza: 

Pizzadeg:

  • 300g mjöl
  • 150ml vatten
  • 10g jäst
  • 2 tsk salt
  • 1 nypa socker
  • Extra virgin olivolja


Topping:

  • 8 körsbärstomater
  • 2 Burrata (á120 g)
  • Ruccola
  • Salt
  • Oregano
  • Extra virgin olivolja
Beredning

Börja med degen:

  1. Häll mjölet i en stor skål, och gör ett hål i mitten där du häller i jäst, socker och varmt vatten, och lös upp jästen innan du arbetar in mjölet
  2. Börja knåda tills du har en jämn smet och tillsätt olja och salt
  3. Fortsätt knåda tills du har en smidig och elastisk deg
  4. Häll på lite mjöl på toppen, och låt den jäsa på ett varmt, dragfritt ställe i ca två timmar

Laga pizza:

  1. Placera sen degen på ett mjölat bord, och baka ut den till önskad tjocklek
  2. Häll olja på ett bakplåtspapper och lägg pizzan på, förgrädda den i ugnen i 200 grader i minst 20 minuter eller tills ytan blir gyllenbrun
  3. Ta ur ugnen och servera varm
  4. Toppa med ruccola, tomater och Burrata i mitten av pizzan, strö över oregano, salt och olja
Tillbaka till listan